Vad är snabblån och hur funkar det?

Spelbolagsaktier är en av de hetaste sektorerna på marknaden just nu, och experter förväntar sig endast att det fortsätter åt samma håll. Det är svårt att förutsäga hur framtiden kommer se ut, men kikar vi på den stabila tillväxten är prognosen positiv. Därmed kan dessa aktier vara riktigt bra att diversifiera sin investeringsportfölj med.

Men vilka spelbolagsaktier trendar numera, och vilka bör man investera i för att få bra avkastning? Fortsätt läsa för att ta reda på vilka spelbolagsaktier vi anser vara värda att diversifiera sin portfölj med 2021!

Kindred Group

Kindred Group är en av världens främsta aktörer inom spelbolag. Bäst känner de flesta dem som Unibet, vilket de faktiskt tidigare hette. Numera är Unibet ett eget varumärke inom koncernen, tillsammans med andra populära spelbolag som Maria Casino. Kindred Group har länge varit noterade på Stockholmsbörsen och omsätter cirka 10 miljarder kronor. Deras spelbolagsaktie är definitivt en att hålla utkik med för dig som vill diversifiera din investeringsportfölj med något nytt.

Kambi Group

Kambi var tidigare en del av Kindred Group men är nu en självständig aktör. De levererar tjänster och mjukvara för framförallt bettingbolag, och har genom åren blivit ett självklart val för många spelbolag. De omsätter nästan 1 miljard kronor och därmed kan deras aktie ses som ett bra och säkert kort för investeraren. Kambi Group är noterade på First North Stockholm och finns att tillgå för aktieinvesteraren som vill investera i en framgångsrik programvaruutvecklare.

Angler Gaming

Ett investmentbolag som tyckts fått särskilt mycket uppmärksamhet bara de senaste åren är Angler Gaming. De investerar i flera olika internetbaserade spelverksamheter och omsätter ca 300 miljoner kronor. Något som är särskilt spännande med Angler Gaming är att de investerar i startups inom spelsektorn. Det betyder inte bara att du därmed stöttar spelbranschen om du investerar i Angler Gaming, men det finns även chans för att du får en fantastisk avkastning om någon av deras investeringar plötsligt blomstrar. Investmentbolaget är noterat på Spotlight Stock Market.

Betsson

En klar favorit hos oss, många svenska spelare samt travsport.io är Betsson. Betsson är ett spelbolag grundat av svenskar, till svenskar. De har under åren drivit sin verksamhet kring olika former av spel, och har idag ett par olika varumärken som Betsafe, NordicBet och Betsson själva. De omsätter omkring 5 miljarder kronor, och är därmed ett säkert kort för aktieinvesteraren. Betsson finns på Stockholmsbörsen under Large Cap Stockholm. Känner du för att diversifiera i en stabil spelbolagsaktie med potential för framtida tillväxt föreslår vi definitivt Betsson.

Enlabs

Ytterligare ett svenskt företag som klarar sig väldigt bra på börsen är Enlabs. De är noterat på Nasdaq First North, det vill säga de mindre bolagen på Stockholmsbörsen. De driver onlinespel på olika marknader och har några populära varumärken som Optibet och Bestpoker. Enlabs värderas omsätta cirka 400 miljoner kronor, vilket inte riktigt är att jämföra med de miljardvärda bolagen, men det är fortfarande något. En diversifierad portfölj bör ju trots allt bestå av ett par olika andelar i olika företag, och därför ser vi Enlabs aktie som ett smart sätt att diversifiera sin investeringsportfölj på.