En guide till ränta-på-ränta-effekten

Ränta-på-ränta-effekten kan göra en bra investering till en utmärkt investering. Baserat på kontinuerlig återinvestering, snarare än att direkt ta ut vinster, är det lämpligt för dem som letar efter en långsiktig plan och även de minsta beloppen kan exponentiellt växa över ränta-på-ränta-effektsperioder.

Att förstå ränta-på-ränta-effekten är viktigt som trader, så här är vår guide till vad det är och hur det kan få dig att tjäna pengar när du investerar.

Vad är ränta-på-ränta-effekten?

Ränta-på-ränta-effekten är den process där ytterligare betalningar tjänas från ett initialbelopp, eventuella ytterligare insättningar och den pågående ackumulerade vinsten, baserat på tanken om återinvestering. Detta skiljer sig från linjär ränta, där endast det ursprungliga beloppet tjänar ränta under varje tidsperiod. Ju längre investeringens varaktighet är, desto större ränta-på-ränta-effektsperioder och desto större blir ränta-på-ränta-effekten.

Ränta-på-ränta-effekten och trading

Ränta-på-ränta-effekten är en del av många traders strategier. Det finns några företag som erbjuder en ränta-på-ränta-effektsbaserad återinvesteringsplan, vilket innebär att investerare kan använda kontant utdelning för att återinvestera och köpa ytterligare tillgångar. Som ett resultat påverkas investerarens avkastning av ränta-på-ränta-effekten – ju mer återinvesterat, desto större antal aktier och desto mer framtida intäkter från utdelningen. 

Fördelen med ränta-på-ränta-effekten fungerar också när investerare har ett handelskonto som innehåller alla värdepapper eller kontanter. På handelskontot får ränta-på-ränta-effekten pengarna att arbeta, med hänsyn till vinstnivån, den genomsnittliga positionsstorleken och det genomsnittliga vinst-till-risk-förhållandet.

Särskilt day traders kan dra nytta från återinvestering av deras dagliga inkomst och öka deras avkastning med ett handelskonto baserat på ränta-på-ränta-effekten, istället för att ta ut eventuella vinster som har genererats i slutet på varje dag.

Ränta-på-ränta-effekten kan också vara fördelaktig vid valutahandel eller CFD-handel på en plattform som Skilling, eftersom de positiva resultaten kan bli enormt förstorade, särskilt med valutapar som innebär en betydande skillnad i räntor.

Faktorer att ta hänsyn till med ränta-på-ränta-effekten

Tålamod är en nyckelkomponent. Ränta-på-ränta-effekten kan verka långsam och det kan se ut som om inte många intäkter genereras. Men när handelskontot når en viss storlek kan du se en verklig ökning av avkastningen. Det är viktigt att komma ihåg att inte ge upp och byta handelssystem innan denna boom inträffar. Det är en långsiktig investeringsplan och även om den kan börja långsamt är det ett pålitligt sätt att öka ditt kapital, och under en lång tid kan det resultera i en stort belopp på ditt konto.

Nästa sak att tänka på är konsistens. Konsekventa insättningar och återinvesteringar kommer att leda till att du kontinuerligt drar nytta av ränta-på-ränta-effekten på avkastningen på ditt konto.

En annan faktor att överväga är räntan på det konto där ränta-på-ränta-effekten sker. I allmänhet innebär en högre ränta att kapitalet på kontot växer snabbare. Men som tidigare nämnts  bör detta vara en del av en långsiktig investering. Så i själva verket är tidslängden och antalet ränta-på-ränta-effektsperioder också viktiga och kan fortfarande fungera med en lägre ränta.

Den första insättningen av pengar har dock inte så stor inverkan på ränta-på-ränta-effekten. Ränta-på-ränta-effekten fungerar alltid på samma sätt och har potential att generera stora ackumulerade summor. En online-ränta-på-ränta-effektskalkylator kan hjälpa dig att undersöka räntor och ränta-på-ränta-effektsperioder när du utvecklar din investeringsstrategi.

När du vill utöka din tradingupplevelse är det viktigt att förstå ränta-på-ränta-effektens påverkan och vad den kan göra för att generera mer inkomst och hur det kan påverka din valutahandel och CFD-handel.