Kryptovalutor – den populära investeringen

Det senaste decenniet har en ny form av investering blivit allt mer populär. Det handlar givetvis om de så kallade kryptovalutorna. En av dessa är Ethereum, som har varit med sedan 2015. Ska man handla med kryptovalutor krävs inte mer än en dator eller telefon med internetuppkoppling. Det är sannerligen inte svårare än att handla med aktier eller fonder.

Många svenska småsparare handlar med fonder eller aktier sedan många år tillbaka, de har även fått upp ögonen för kryptovalutor på sistone. Kryptovalutor diskuteras i media och på internet mer än någonsin. De flesta har en uppfattning om vad det är och det är många som vågat ta de första stegen mot att handla med denna typ av valutor.

Ethereum är en av dessa valutor. Den har varit med sedan 2015 och är den näst mest handlade kryptovalutan efter bitcoin. Ethereum kurs ser på det stora hela bra ut. Där har varit vissa nedgångar men de har snabbt återställts.

Enkelt att komma igång med kryptovalutor

För att börja handla med exempelvis Ethereum så krävs det dels att du har en digital enhet, alltså en dator eller telefon och dels att denna är uppkopplad mot internet. All handel med kryptovalutor sker nämligen digitalt.

Sen behöver du registrera dig för en digital plånbok. Det är i denna information kring dina transaktioner lagras och det är utifrån den din privata handel utgår ifrån. Sen behöver du registrera dig på en portal där själva handeln sker. De skiljer sig inte nämnvärt från de portaler och hemsidor där man handlar aktier ifrån.

Du presenteras med olika alternativ, alltså olika valutor, som du kan handla med. Du väljer ut en valuta och väljer om du vill köpa den, eller om du redan har ett innehav, om du vill sälja den.

Olika strategier med krypton

När man handlar med värdepapper, i detta fall kryptovalutor, så finns det olika strategier man kan ha för sitt handlande. Man kan investera långsiktigt. Då investerar man i en valuta och låter sin investering vara under en längre tid. Detta passar särskilt bra för de mer stabila och långsamt utvecklande valutorna.

Vill man vara mer aktiv kan man använda sig av en kortsiktig strategi. Den innebär att man väljer ut en valuta där upp och nedgångarna kommer oftare. Man köper vid en nedgång och säljer sen snabbt när den gått upp igen. Som sagt så kräver denna strategi att man är mer aktiv i sitt handlande och hela tiden har koll.

Botar hjälper om du ska köpa eller sälja coins

Det finns speciella botar man kan ta hjälp av. Alltså små program som utför en viss handling om de värde man ställt in uppnås. Exempelvis så används de för att köpa och sälja vid speciella förändringar i kursen. Alltså att om kursen går upp till X så säljer den av en del eller hela innehavet. Sjunker däremot kursen till Y så inhandlas fler andelar av valutan.

Med hjälp av dessa kan mycket av handeln automatiseras. Det glr att man kan fokusera på annat, dock är det alltid viktigt att man har koll på hur marknaden och valutorna utvecklar sig.