Bästa investeringsprogramvarorna på marknaden!

Världensekonomi.se samlar program för att underlätta sökandet för dig som privatperson när du letar efter ett program för dig. Bland annat investerare behöver användarvänliga program för att kunna övervaka sina fonder och aktier av många olika skäl. Man vill kunna undersöka sin investeringsavkastning, sina avgifter, allokera sina tillgångar samt kunna planera för sin pensionering. Och därför behöver du såklart den bästa, personliga, investeringsprogramvaran för att göra det rätt! Naturligtvis kan du göra det för hand med Excell och en kalkylator, men varför ska du det om du har den perfekta programvaran som fixar dina investeringsportföljer åt dig?   

Vad gör en investeringsprogramvara till den bästa?

Den bästa investeringsprogramvaran, eller portföljanalysatorn, är den som uppfyller ditt krav på en investeringsportföljhantering, spårning och budgetbehov. Du behöver en plattform som kan hantera aktier som till exempel utdelningsaktier, som blivit ett populärt tillgångsslag de senaste åren. Men även fonder och ETF’er.

De bästa investeringsplattformarna blir…

eToro: E-toro erbjuder gratis handelstips till sina kunder och möjliggör det för dig att handla som proffs gör. De har en användarvänlig plattform men saknar dessvärre svensk support. Det tar inte mer än tio minuter att bli medlem, och du kan skapa ett gratis demokonto enkelt.

Plus 500: Plus 500 är det nu mera största börsnoterade valutabolag som möjliggör det för sina kunder att delta i alla typer av trading på en användarvänlig plattform. Dock saknar de dessvärre BankID för säkerhetsverifiering, vilket som är något många kunder önskar sig.

Avanza: Avanza erbjuder riktigt bra verktyg för tekniska analyser och ha ett användarvänligt gränssnitt samt svensk kundtjänst. De anses ha Sveriges nöjdaste sparare som kunder i 10 år i rad.

Varför ska du använda dig av en investeringsplattform?

Du har säkert tagit reda på svaret själv redan. Genom att ta hjälp av en investeringsplattform kan du slippa göra mycket av arbetet själv, och låta en professionell robot se till så att du tjänar pengar. Det är otroligt smidigt att handla direkt via en programvara du laddat ner, eller via en app. Oavsett val, så är de flesta handelsplattformarna, inklusive de som är listade ovan, otroligt välskapade och användarvänliga. När det kommer till funktionalitet och det visuella så gör givetvis olika program bättre ifrån sig, och med hjälp av topplistan listad så ska du kunna få hjälp på vägen.

Våga komma igång!

När du hittat ett program du vill använda dig av så kan du på de flesta plattformar skaffa dig ett demokonto och testa programmet. Såklart ska du hitta något som passar dig bäst, och det är en god idé att jämföra olika för att hitta något som passar dig. Vet du att du oftast kommer att vara inne på appen, ska du givetvis söka efter ett program som är bäst anpassad efter din smartphone eller tablet. Bekanta dig med de olika funktionerna och din robot-mäklare innan du kommer igång allt för mycket. Det viktigaste är att du helt enkelt våga komma igång!