Så höjer du din kreditvärdighet och få bättre ränta på dina lån
Så höjer du din kreditvärdighet och få bättre ränta på dina lån

Vår värld förändras ständigt och vi kan aldrig veta vad som händer i framtiden. Vem kunde exempelvis förutse valutabytet i Europa att många europeiska länder skulle få en helt ny och gemensam valuta? – Nej det var nog inte många som hade de tankar banorna i, för bara nårgra år sedan. Kanske var det så att forskare och journalister hade förutspått denna utveckling. Men som vi människor är byggda förhåller vi oss ofta kritiska till det som för oss är okänt och främmande.

En del människor väljer att chansa stort och satsa när förändringens vind blåser som starkast runt om oss. Vid vissa tillfällen kan en bra chansning ge en stor vinst och andra gånger kan chansningen sluta med att man förlorar. Just att inte veta hur det slutar är hela charmen. Det hade heller inte varit kul att sätta sig och se en film som man redan visste slutet på. Oavsett kan det vara bra att hålla sig uppdaterad kring vad som händer runt omkring oss i det vibrerande samhället.

Skepticismen har alltid följt oss. En gång var hamburgare, sushi och pizza nya fenomen inom gastronomins spektakulära värld. En del sprang för att bli först att prova andra höll sig på avstånd och avvaktade. Men varför är det egentligen så vi handlar i nya situationer som uppstår? Ta Blockchain som exempel, en teknik som har gjort fantastiska saker möjliga. Blockchain-tekniken har utvecklat en hel bransch och gjort det möjligt att bland mycket annat spara dina kryptovalutor på internet.

Vad är en kryptovaluta?

En kryptovaluta är en valuta som till exempel amerikanska dollar, ryska rubel, sydafrikanska rand, danska kronor eller svenska kronor. Men vad är då skillnaden på dessa valutor och kryptovaluta? Skillnaden ligger i att valutan inte har några papperspengar i form av sedlar eller för den sakens skull mynt. Den existerar således endast på internet och är därför inte en fysisk valuta. Kryptovalutorna har fått ett stort uppsving allt eftersom fler och fler personer i samhället började intressera sig för dem.

En inte obetydlig mängd personer började köpa kryptovaluta och på grund av det steg givetvis värdet på valutan. Det vill säga att man för en tid sedan kunde köpa – låt oss säga en viss mängd kryptovaluta till ett visst pris – samma mängd kunde vid ett senare tillfälle säljas för långt över det dubbla priset, jämfört med vad de tidigare hade kostat.

När man handlar med pengar behöver man såklart förvara dem någonstans. En del väljer att sätta in sina pengar på bankkontot och endast använda betalkort, andra vill ha kontanter och en tredje möjlighet är att lägga pengarna på spargrisen. Hur man än väljer att förvara sina pengar så finns det olika möjligheter.

Förvara pengar på ett säkert sätt

Men var förvarar man sin kryptovaluta tänker kanske du? I vanliga fall stoppar vi våra pengar i plånboken, fickan eller börsen. Med dessa nya typer av valutor behövs ingen fysisk plånbok utan istället stoppar man pengarna i en blockchain wallet. Den fungerar som en sorts elektronisk plånbok där man kan förvara sina elektroniska kryptovalutor. En Blockchain wallet är en stor och framgångsrik idé, som du kan dra stor nytta av.