Träningsdrycker

Hälsa och livsstil kan ofta vara ett lukrativt område att investera i då människor alltid är intresserade av att förbättra sin livskvalitet. Många kanske väljer att i första hand förbättra livet med saker som en bil, senaste surfplattan eller smarta kylskåp. Men när det väl kommer till kritan så behöver vi alla äta och motionera för att behålla vår hälsa. 

Vitamindrycker Vs Energidryckercker

Något som kan vara en enkel men god investering är i någon typ av träningsdryck, då tänker vi framförallt på energidrycker och vitamindrycker, antingen före eller efter ett träningspass eller som en extra kick efter en lång dag på jobbet. Det finns dock några saker att tänka på.

Energidrycker

På senare år har det diskuterats mycket om energidrycker som exempelvis Red Bull och Monster är bra för människor att dricka. Resultatet går att se i de flesta butiker som säljer sådan drycker, det är numera åldersgräns för att få köpa dessa. Livsmedelsverket belyser bland annat att det är mängden konsumtion som avgör om energidrycker är farligt.

Vitamindrycker

Vitamindrycker däremot är en annan femma. Dessa innehåller sällan koffein, men någon enstaka variant kan förstås ha detta men mängden är då sannolikt bra mycket mindre än i energidrycker. De är därför mer säkra att konsumera men de har förstås sina nackdelar också. Bland annat att vitaminerna som man faktiskt får i sig via dessa drycker egentligen är minimalt och det är bättre att äta en god och näringsrik lunch.

Varför investera i vitamindrycker

Vitamindrycker har som vi redan nämnt minimal inverkan på kroppen, de flesta vitaminer får man i sig om man äter en sund och varierad kost. Olika vitaminer stannar också kvar olika länge i kroppen vilket också påverkar hur effektiva de är om de kommer i formen av en dryck. Men det betyder inte att det är en dålig investering, dessa drycker är ändå väldigt populära, märket Vitamin Well har nått riktigt stora framgångar med sina olika smaker.

Den Största Nackdelen

Något som de allra flesta som köper vitamindrycker antingen inte vet om eller bryr sig lite om är mängden fruktsocker i drycken. Fruktsockret tar på sätt och vis udden av de små fördelarna som intag av vitaminer i dryck för med sig. Med andra ord, vitamindrycker är när man gör en hårdare granskning, inget annat än glorifierade läskedrycker.

Möjligheterna Som Finns För Vitamindrycker

Det som ger dessa drycker en förskönande glans är dock att de ofta smakar gott, och ett extra vitaminintag om än aldrig så litet kan ursäkta sockermängden i vissa fall. Människor är bekväma av sig och en god dryck är alltid en god dryck.

Det finns möjligheter att utforska här, förslagsvis en dryck med vitaminer men utan socker, eller åtminstone en mindre mängd socker om möjligt. I vilket fall kan Vitamin Well eventuellt behöva en utmanare så att produkten utvecklas ännu mer.

Sammanfattning

Energidrycker kan i vissa fall vara rent skadliga för hälsan medan vitamindrycker på sin höjd förhöjer blodsockret lite väl mycket, men så gör även de flesta läskedrycker. Är det värt att dricka en vitamindryck innan eller efter ett träningspass, kanske inte men gott är det. Bättre då att läsa på om olika övningar eller andra tips om träning och hälsa på niccanet.fi.