Fördelar och nackdelar med Ethereum eller Bitcoin?

Även om många säkerligen främst tänker på Bitcoin när det pratas om kryptovaluta, så börjar Ethereum växa sig minst lika stark på marknaden och dessa två är de största kryptovalutor som finns. Några av er kanske till och med undrar varför det skapades en ny kryptovaluta, när det redan fanns en på marknaden.

Istället för att besvara den frågan, så går vi igenom fördelar och nackdelar med båda kryptovalutor. Däremot kan det vara svårt att jämföra olika delar på valutorna har fler olikheter än till exempel spelautomater, som byggs av olika teman.

Fördelar med Bitcoin

Bitcoin har den stora fördelen att den är nästan sex år äldre än Ethereum, vilket gör att den har hunnit med rota sig på ett större område. Därmed får den också ofta ett högre värde. Den är äldre, större och mer omtalad. Vilket är några anledningar till att efterfrågan på den ökar allt mer.

Bitcoin har funnits på marknaden sedan början på år 2009 och denna kryptovaluta har fungerat ofelbart ända sedan start. Och även om Bitcoin behöver längre tid på sig att skapas, så är den mer stabil och det kommer ta mer tid innan den hamnar bakom Ethereum.

Fördelar med Ethereum

Ur en annan synvinkel, så anses Ethereum vara mer stabil då den ägs av flera företag och organisationer. Till skillnad från Bitcoin, som endast har en person att förlita sig på. Ethereum är en digital valuta som får allt fler anhängare bland företag, stora som små.

Även om det finns mer av Bitcoin på marknaden, så kan det finnas chans för Ethereum att köra om snarare än många tror. Av den anledningen att det har gjorts många fler transaktioner med Ethereum. Under år 2018 skiljde det mellan 1.349.900 för Ethereum och 425.000 med Bitcoin. Bidragande faktorer till denna skillnad beror nog mest på att allt fler företag använder Ethereum.

Vad säger framtiden?

Den ryske programmeraren som började bygga upp Ethereum jobbade till en början med Bitcoin. Dock ansågs hans idé som komplicerad, så han gick vidare med arbetet själv och på bara några år har det växt sig mycket större än en kryptovaluta. Det är mer av en plattform och det är möjligt att ladda Ethereum med vilken data som helst och kan därmed skapas till olika typer av appar.

Därmed spås Ethereum att växa sig mycket större än Bitcoin. Så om du väljer att investera i Ethereum så kommer du inte enbart att investera i en kryptovaluta och oavsett vilken av dessa kryptovalutor du funderar på, så kan det vara värt med en fördjupning innan du gör en större investering.