Företagslån utan UC: den nya trenden

Då och då förekommer det att företag behöver låna pengar. Det kan vara i företagsstarten då företaget behöver köpa in olika maskiner eller apparater som krävs för att kunna driva företaget. Man kan också behöva låna pengar för att täcka oförutsedda utgifter. Men vad är bra att veta om företagslån?

Fördelar med företagslån utan UC

Det finns flera fördelar med att ansöka om ett företagslån utan UC och det är ett smart alternativ. Det kan rädda ditt företags kreditvärdighet. Här kan nämligen ingen annan se att du har ansökt om ett lån. Väljer du ett lån där en UC tas för varje ansökan ser alla andra att en UC lämnats ut. Många UC-förfrågningar tyder ofta på att man söker flera lån samtidigt och det är i regel en stor nackdel när det kommer till lån och krediter.

Ansöka om företagslån utan UC

Att ansöka om ett företagslån utan UC är lätt. Det går i regel att ansöka om lånen online eller via SMS. Då får man besked relativt omgående om lånet blir godkänt eller inte. När du ansöker om lånet får du i regel identifiera dig som ansvarig för företaget genom till exempel BankID. Det är för att ingen annan ska kunna ansöka om lån i företagets namn.

Att tänka på när man ansöker om företagslån

Tänk på att jämföra lånen innan du ansöker. Titta på räntor och andra avgifter. Låna inte heller mer pengar än du behöver och se till att du verkligen kan betala tillbaka lånet. Om företaget är i uppstartsfas kan du behöva lite längre avbetalningstid med lägre summor tills dess att allt kommit igång ordentligt. På så vis minskar du risken att hamna i ekonomiska problem senare. Sköter du ditt lån finns det möjlighet att låna större summor i ett senare skede om så skulle behövas.